Supă de salată verde
Supa de salată verde este revigorantă și ușor de preparat. Este o rețetă clasică care nu necesită multe ingrediente fiind potrivită pentru zilele calde de vară.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Românescă
Ingrediente:
2 bucăți de salată
2 căței de usturoi
1 lingură de făină
4 linguri smântână 20% grăsime
100ml lapte
2 linguri ulei
Sare și piper
Mod de preparare:
- Desprinde frunzele de salată, spala-le bine și rupe-le bucăți medii într-un bol.
- Într-un bol, adaugă smântâna, făina și suficient lapte pentru a obține o consistență cremoasă. Amestecă bine cu un tel. Dacă rantasul este prea gros, mai adaugă lapte până ajungi la consistența dorită. Lasă rantasul deoparte.
- Lasă rântașul de-o parte și taie mărunt usturoiul. Într-o oală cu ulei călește usturoiul până ce devine auriu. Adaugă apă și frunzele de saltă, apa trebuie să acopere salata.
- După aproximativ 5 minute sau când salata este usor fiartă, cu un polonic adaugă dreptat apă din supă în rântaș, pentru a-l aduce la aceeași temperatură. Continuă să adaugi apă din supă până când bolul cu rantas este suficient de cald (aproximativ 4 polonice). Adaugă rantasul încălzit în oala cu supă, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Asezonează cu sare și piper, după care lasa-o să fiarba încă 5 minute.
Note
Se poate adăuga la final mărar tocat.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Carbohidrați: 12
- Fibre: 2g
- Proteine: 4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.