Print
supa de linte cu carnat
buton-print buton-pinterest

Supă de linte cu cârnaț afumat

Pregătește-ți supă de linte cu cârnaț afumat sau tofu afumat. Este ușor de făcut și poate fi personalizată în funcție de preferințele tale.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

250g linte roșie, verde sau galbenă (de care ai).

200g cârnaț afumat.

1 ceapă albă sau roșie.

12 căței de usturoi (opțional).

1 bucată hrean sau ridiche neagră/păstârnac (pt. servire).

1 linguriță de boia dulce.

ulei.

1 foaie de dafin.

sare și piper după gust.

oregano sau rozmarin, cimbru.

Mod de preparare:

  1. Spală lintea în mai multe ape, las-o la înmuiat aprox. 40 min (sau peste noapte). Fierbe-o într-o oală cu 1/2 linguriță de sare aprox. 15 minute.
  2. Între timp ce supa fierbe, taie cârnațul felii și toacă mărunt ceapa. Călește-le în puțin ulei împreună cu boiaua până ceapa devine translucidă. După ce lintea a fiert 15 minute, adaugă toate ingredientele și mai fierbe supa aprox. 15 minute. Asezonează, servește.

Note

Dacă nu vrei să adaugi cârnaț afumat în supă, poți să adaugi tofu afumat în supă.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 0
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 4g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 9g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star