Supă de legume cu tăiței de casă
Aceasta este o rețetă simplă pentru o supă de legume cu tăiței de casă. Este ușor de preparat și poate fi personalizată cu ușurință în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 63 min
- Timp Total: 78 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: European
Ingrediente:
250g morcovi (taie-i cuburi sau felii).
200g ceapă.
150g țelină.
150g păstârnac.
100g cartofi.
100g tăiței de casă.
2 legături de pătrunjel.
100g rădăcină de pătrunjel.
sare grujoasă și piper negru boabe după gust.
100g făină + 1 ou pentru tăiței de casă (opțional).
broccoli (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță și spală legumele apoi taie-le cuburi mici la aceeași dimensiune (aprox. 1 cm). Pune la fiert 2L de apă într-o oală, când apa fierbe adaugă legumele și lasă-le să fiarbă aprox. o oră la foc mediu.
- Amestecă 100g de făină cu 1 ou apoi frământa aluatul bine. Întinde aluatul cu un sucitor cât se poate de subțire și taie-l fâșii subțiri, aproape ca fideaua.
- Când legumele au fiert, pune tăițeii și fierbe-i aprox. 3 minute. Oprește focul, adaugă pătrunjelul tocat mărunt și asezonează. Acoperă cu un capac și lasă supa să se odihnească aprox. 10 minute să se infuzeze. Servește.
Note
Dacă dorești un twist iute, la final adaugă ghimbir ras, 1 ardei iute tocat mărunt și niște suc de la un lime/lămâie.
Poți să adaugi în timpul gătirii niște frunze de dafin.
Servește-o cu pătrunjel sau mărar proaspăt tocat deasupra sau prăjește legumele ușor înainte de a le adăuga în supă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 98kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 4.45g
- Grăsimi Sat: 0.859g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 12g
- Fibre: 2.1g
- Proteine: 4.12g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.