Pregătește-ți o supă cremă de țelină folosind doar câteva ingrediente. Rețeta asta oferă o bază, este ușoară de făcut și poate fi personalizată în funcție de preferințe.
1–2kg țelină (tulpină + frunze).
200g cartofi.
200g morcovi (opțional).
1–2 cepe albe sau roșii.
3–4 căței de usturoi.
50ml ulei de măsline/floarea soarelui.
200ml smântână de gătit 32% grăsime sau iaurt grecesc.
200g șuncă.
sare și piper după gust.
pt. decor pătrunjel + crutoane.
pt. decor porumb (opțional).
Vezi să nu adaugi prea multă sare dacă șunca este sărată!
Poți să adaugi și condimente precum cimbru, rozmarin sau busuioc pentru a îmbogăți aoma supei dar și alte legume.
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.