Print

Supă cremă de țelină

Pregătește-ți o supă cremă de țelină folosind doar câteva ingrediente. Rețeta asta oferă o bază, este ușoară de făcut și poate fi personalizată în funcție de preferințe.

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 35 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 65 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

12kg țelină (tulpină + frunze).

200g cartofi.

200g morcovi (opțional).

12 cepe albe sau roșii.

34 căței de usturoi.

50ml ulei de măsline/floarea soarelui.

200ml smântână de gătit 32% grăsime sau iaurt grecesc.

200g șuncă.

sare și piper după gust.

pt. decor pătrunjel + crutoane.

pt. decor porumb (opțional).

Mod de preparare:

  1. Spală și curăță legumele apoi taie-le bucăți mai mari. Încinge puțin ulei într-o oală, adaugă toate legumele + 1/2 linguriță de sare și călește-le aprox. 10-15 minute.
  2. Între timp ce legumele se călesc, taie șunca cubulețe mici. Încinge ulei într-o tigaie și prăjește șunca până când aceasta devine crocantă.
  3. Odată ce legumele s-au călit, adaugă apă cât să le acoperi (1,2L-1,5L apă). Fierbe legumele până când devin moi sau până când furculița trece cu ușurință prin ele (aprox. 25-27min).
  4. După ce legumele au fiert, lasă-le să se răcească la temperatura camerei aprox. 10-15 minute. Pune supa într-un blender și mixează până obții o supă cremă omogenă. Transfera supa înapoi în oală.
  5. Adaugă smântâna treptat între timp ce amesteci, pornește focul și mai lasă supa să dea un clocot la foc mic. Gustă și asezonează dacă este nevoie. Servește cu șunca, pătrunjel și crutoane.

Note

Vezi să nu adaugi prea multă sare dacă șunca este sărată!

Poți să adaugi și condimente precum cimbru, rozmarin sau busuioc pentru a îmbogăți aoma supei dar și alte legume.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 50kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 3g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 4g
  • Fibre: 0.5g
  • Proteine: 1g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.