Supă cremă de conopidă
Pregătește-ți supă cremă de conopidă dacă dorești să-ți faci rapid o supă aromată și gustoasă. Rețeta este practică și poate fi personalizată în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1 conopidă
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 telină medie
2 rădăcini de pătrunjel
2 frunze de dafin
2 linguri de ulei
4 linguri smântână 20% grăsime
Mod de preparare:
- Curăță și spală toate legumele. Taie ceapa și usturoiul julienne, iar restul legumelor în bucăți medii.
- Într-o oală cu ulei, la foc mediu, călește ceapa și usturoiul până ce devin translucide. Adaugă bucățile de conopidă, țelină și pătrunjel în oală, împreună cu frunzele de dafin. Călește-le timp de câteva minute, amestecând din când în când.
- Toarnă apă peste legume cât să le acopere, lasă supa să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când legumele sunt moi.
- După ce legumele s-au fiert, scoate frunzele de dafin din oală, adaugă smântâna și folosește un blender pentru a face supa cremă. Asezonează după gust și servește.
Note
Poți servi supa cremă cu crutoane.
În loc de smântână poți folosi lapte de cocos.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 142 kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 9g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 13g
- Fibre: 3g
- Proteine: 4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.