Print
supă cremă de apio

Supă cremă de apio cu legume

Pregătește-ți supă cremă de apio cu legume folosind doar câteva legume. Poți să o transformi într-o supă de post dacă îți dorești, este aromată și ușor de făcut.

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Supă
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

23 linguri unt sau ulei.

1kg țelină apio.

1 ceapă.

1 cartof.

sare și piper după gust.

12 linguri suc de lămâie.

smântână 12% după gust.

1 castravete și morcov pt. servire.

Mod de preparare:

  1. Spală tulpinile de apio și taie-le pe orizontală felii de aprox. 1 cm grosime. Taie ceapa bucăți mari și cartoful cuburi.
  2. Încinge într-o oală untul la foc mediu. Adaugă apio, cartoful, ceapă și sare apoi călește-le aprox. 5-7 minute sau până când legumele se înmoaie.
  3. Adaugă 1,5L apă și după ce apa dă în clocot se lasă să mai fiarbă aprox. 20 de minute sau până legumele sunt foarte moi. Pasează supa cu ajutorul blenderului, pune supa cremă în oală apoi adaugă zeamă de lămâie și sare, mai las-o să dea un clocot la foc mic.
  4. Adaugă smântâna după ce aceasta a dat în clocot, treptat între timp ce amesteci. Servește cu felii de castravete și cubulețe de morcov.

Note

Poți să înlocuiești apa cu supă de legume sau cu supă de oase, carne.

În această supă cremă de țelină apio poți să adaugi și alte condimente sau legume precum ciuperci sau dovlecei.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 66kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 3.91g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 5.76g
  • Fibre: 0.7g
  • Proteine: 2.29g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.