Tocana de dovleac cu linte este o supă specifică toamnei. Este ușor de preparat, este consistentă, plină de arome cu o textură catifelată. Poți să o servești cu smântână acră, crutoane și eventual puțin vin.
600g dovleac tăiat bucăți mici.
400g de linte.
1.2l bulion de legume.
40g unt.
4 lingurițe de smântână acră.
2 cepe, tocate mărunt.
1 morcov, tocat mărunt.
3 crenguțe de rozmarin.
2–3 fire de pătrunjel tocat mărunt.
2 fruze de dafin.
1 frunză de țelină tocată mărunt.
1 cățel de usturoi tocat mărunt.
2 lingurițe de vin roșu.
Bulionul de legume este lichidul rezultat din fierberea legumelor, deci trebuie să-l aveți gata făcut pentru această rețetă.
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.