Print
supă de varză într-un bol
buton-print buton-pinterest

Rețetă supă de varză

Supa de varză este o rețetă clasică apreciată pentru savoarea sa bogată și simplitatea preparării. Este o supă versatilă astfel ea se poate prepara cu carne dar și fără.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 10 minute
  • Timp Gătire: 35 minute
  • Timp Total: 45 minute
  • Porții: 5 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1 varză (1kg).

2 morcovi medii.

1 telină mică.

1 ardei (opțional).

1 rădacină de pătrunjel medie.

2 linguri ulei de floarea soarelui/măsline.

1 ceapă medie.

12 frunze de dafin.

23 fire de țelină verde (opțional).

23 fire de pătrunjel verde (opțional).

200 g afumătură (opțional).

sare, piper și delicat dupa gust.

PENTRU RĂNTAȘ (opțional):

3 linguri smântână 20% grasime.

200 ml lapte 3,5% grăsime.

1 lingură faină.

Mod de preparare:

  1. Spală și taie cubulețe morcovii, pătrunjelul și țelina apoi călește-le într-o oală cu puțin ulei. După ce ai călit legumele vreo 2-3 minute, adaugă afumătura aleasă (opțional) și apă până la sfertul oalei. Dacă nu adaugi afumătură continuă cu pasul 2.
  2. Curăță ceapa și ardeiul apoi adaugă-le întregi (deoarece la final le vei scoate) în apă să fiarbă la foc mediu sub capac. Când adaugi ceapa și ardeiul poți să adaugi și foile de dafin.
  3. Până când legumele și carnea se fierb, tăiați varza fâșii dar nu fâșii prea subțiri. Atunci când legumele sunt aproape fierte, adaugă varza și apă cât să o acopere.
  4. Prepararea răntașului (opținal, treci la 5 dacă nu vrei răntaș): Într-un bol amestecă smântâna, laptele și făina cu un tel. Adaugă apoi supă peste răntaș și amestecă până când ajung la aceeași temperatură, adaugă răntașul în oală când varza este pe jumătate fiartă.
  5. Asezonează cu sare, piper și delicat după gust apoi se lasă să dea în clocot (foarte important să dea în clocot dacă ai adăugat răntaș) apoi se scoate ceapa și ardeiul (se scot indiferent că ai adăugat răntaș sau nu). Dacă n-ai adăugat răntaș, supa de varză este gata când varza s-a fiert. Servește cu verdețuri tocate mărunt.

Note

Dacă o faceți cu afumătura puteți folosi coaste sau cârnați.

Albitura este opțională, dar dacă alegeți să o faceți este mai bine ca lactatele folosite să fie mai grase deoarece cele cu mai puțină grăsime tind să se împrăștie.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 20kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0,5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 4g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 1g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star