Print
supă de spanac într-un bol
buton-print buton-pinterest

Rețetă supă de spanac

Supa de spanac este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru o masă ușoară și hrănitoare. Are o textură cremoasă, plină de vitamine și aromă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Supă
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

700ml lapte.

300g spanac congelat sau proaspăt.

280g iaurt.

60g unt topit.

60g făină.

sare, piper, nucșoară după gust.

1 lingură de ceapă tocată mărunt.

Mod de preparare:

  1. Decongelează spanacul sau spală-l și scurge-l dacă-i proaspăt. Pune 225ml de lapte în blender, adaugă spanacul și mixează până când se omogenizează.
  2. Pune untul într-o cratiță pe foc mic, adaugă făina, sarea, nucșoara și piperul. Lasă focul pe mic până se formează bule și adaugă compoziția din blender, restul de lapte, iaurtul și ceapa.
  3. Gătește supa amestecând constant la foc mediu, până începe să fiarbă. Redu focul și lasă-l încă 2 minute la foc mic. Servește.

Note

Servește supa cu crutoane crocante sau cu pâine prăjită pentru a-i adăuga textură și savoare suplimentară.

Poți adăuga puțin usturoi tocat sau condimente cum ar fi curry sau chimen pentru a-i da suprei un gust mai intens.

Dacă preferi supa cremă de spanac mai subțire, poți dilua compoziția cu puțină apă sau supă de legume.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star