Rețetă supă de spanac
Pregătește-ți o supă de spanac cremă dacă dorești să-ți faci o supă hrănitoare și plină de vitamine ușor de preparat. Are o textură cremoasă și aromă bogată, bună de servit când dorești o cină ușoară.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Supă
- Bucătărie: European
Ingrediente:
700ml lapte.
300g spanac congelat sau proaspăt.
280g iaurt.
60g unt topit.
60g făină.
sare, piper, nucșoară după gust.
1 lingură de ceapă tocată mărunt.
Mod de preparare:
- Decongelează spanacul sau spală-l și scurge-l dacă este proaspăt. Pune 225ml de lapte într-un blender împreună cu spanacul și mixează până se omogenizează.
- Pune untul într-o oală să se topească la foc mic apoi adaugă făină, sarea, nucșoara și piperul; fierbe ingredientele până se formează bule apoi adaugă peste compoziția din blender, restul de lapte, iaurtul și ceapa.
- Gătește supa la foc mediu amestecând continuu până începe să fiarbă apoi redu focul și lasă să mai fiarbă aprox. 2 minute la foc mic. Servește.
Note
Servește supa cu crutoane crocante sau cu pâine prăjită pentru a-i adăuga textură și savoare suplimentară.
Poți adăuga puțin usturoi tocat sau condimente cum ar fi curry sau chimen pentru a-i da suprei un gust mai intens.
Dacă preferi supa cremă de spanac mai subțire, poți dilua compoziția cu puțină apă sau supă de legume.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 30g
- Fibre: 3g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.