Rețetă supă de salată verde
Pregătește-ți o supă de salată verde folosind această rețetă ușoară. Poți să înlocuiești slănina cu pește sau alt tip de afumătura.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 35 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 12 porții
- Categorie: Supă
- Bucătărie: European
Ingrediente:
2 salate.
100g slănină afumată sau pește/tofu.
200ml iaurt grecesc.
100ml smântână de gătit.
4 ouă.
2–3 morcovi.
1 ardei kapia sau gras.
1 ceapă albă sau roșie.
3–4 căței de usturoi.
1 legătură de usturoi verde (opțional).
2 linguri de ulei.
1 legătură de leuștean și pătrunjel tocat.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Spală și taie ingredientele cuburi (nu și salata). Călește jumătate din cantitatea de usturoi împreună cu slănina aproximativ 2-3 minute. Adaugă ardeiul, morcovul și ceapa, călește-le aprox. 3-4 minute.
- Toarnă 2L de apă peste legume, adaugă sare și piper după gust. Gătește legumele la foc mic sub capac până sunt aproape moi. Rupe salata cu mâna și pune frunzele în supă.
- Adaugă zeama de lămâie, iaurtul grecesc între timp ce amesteci în supă. Bate ouăle într-un bol și adaugă-le în supă treptat între timp ce amesteci. Diluează smântâna cu 2 polonice de supă, adaug-o în supă și amestecă să se omogenizeze.
- Adaugă legăturile, usturoiul rămas apoi lasă supă sa mai dea un clocot sub capac. Gustă, asezonează și servește-o.
Note
Poți să acrești supa cu zeamă de lămâie sau cu oțet.
Poți să adaugi și alte legume precum broccoli, fasole verde sau mazăre.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 17kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0.3g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3.3g
- Fibre: 0.5g
- Proteine: 1.2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.