Rețetă supă de linte ușoară
Pregătește-ți o supă de linte folosind doar câteva ingrediente dacă dorești o supă potrivită sezonului rece. Este ușor de făcut, pline de legume bogate în vitamine, nutrienți și antioxidanți.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 33 min
- Timp Total: 43 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
500g linte prefiartă la conservă.
1 țelină mică.
1 morcov.
1 pătrunjel.
1 ceapă.
100ml bulion de roșii.
2 foi de dafin.
2 căței de usturoi.
2 linguri de smântână 12% grăsime.
1 lingură ulei de măsline sau floarea soarelui.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Taie zarzavaturile mediu iar ceapa și usturoiul cât de mărunt poți. Călește ceapa și usturoiul într-o oală în puțin ulei aprox. 2-3 minute. După ce le-ai călit, adaugă zarzavaturile și călește-le aprox. 5 minute și adaugă apă cât să le acopere plus cele două foi de dafin.
- Se lasă totul să fiarbă aproximativ 10-15 minute (cam până când zarzavaturile sunt fierte pe jumătate) apoi adaugă sarea, piperul și bulionul. Când zarzavatul este aproape fiert, poți să oprești focul și să adaugi lintea (lintea se scurge de apa din conservă).
- Se ia din supă două polonice și se pun în robotul de bucătărie împreună cu două linguri de smântână, îi dai un vâj cât să se amestece totul. Adaugă compoziția în supă treptat între timp ce amesteci.
Note
Puteți să adăugați câteva frunze de pătrunjel sau mărar la final pentru un plus de aromă. Chilly dacă o doriți cu o tentă iute.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 120kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 8g
- Proteine: 7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.