Rețetă supă de linte cu năut
Supa de linte cu năut ajută digestia, lintea și nautul fiind surse bogate de proteine și fibre. Este ușoară de preparat, nu necesită mult timp sau ingrediente și este consistentă.
- Timp Preparare: 8 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 33 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1 ceapă
2 căței de usturoi
2 linguri ulei de floarea sorelui/măsline
2 rădăcini pătrunjel
1 țelină mică
2 foi de dafin
250g linte (conservă)
250g năut (conservă)
sare & piper
busuioc (opțional)
cimbru (opțional)
Mod de preparare:
- Curăță rădăcinoasele, taiele cuburi medii și toacă ceapa și usturoiul mărunt. Golește conservele de lichid și clătește puțin lintea și năutul.
- Într-o oală cu ulei călește ceapa și usturoiul până ce devin aurii. Adaugă legumele tăiate, călește-le 2-3 minute, adaugă foile de dafin și apă cât să acopere ingredientele. Când legumele sunt fierte oprește focul, asezonează, după care adaugă lintea și năutul.
- Pune în blender 2-3 polonicuri de supă, mixează până se omogenizează și adaugă mixtura înapoi în supă.
Note
Se poate servi cu crutoane.
Se poate adăuga la final pătrunjel verde mărunțit.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 230kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 4mg
- Grăsimi: 0.8g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 40g
- Fibre: 15,6g
- Proteine: 18g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.