Rețetă supă de găluște
Gătește-ți supă de găluște de casă folosind doar câteva ingrediente. Este ușoară de făcut, găluștele de casă for fi pufoase și îi vor oferi supei consistență iar legumele o aromă și culoare vibrantă.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 50 min
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 6 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: România
Ingrediente:
SUPĂ
1kg carne de pui cu os
1 ceapă
3 morcovi
1 țelină
2 rădăcini pătrunjel
2 foi de dafin
sare & piper
GĂLUȘTE
2 ouă
60 g gris
sare
Mod de preparare:
- SUPĂ: Pune într-o oală de 3L la fiert carnea, legumele și foile de dafin în apă cât să le acopere. Când carnea și legumele s-au fiert, scoate-le separat pe o farfurie; strecoară supa cu ajutorul unei site.
- GĂLUȘTE: Pune ouăle într-un bol apoi bate-le cu furculița până se formează puțină spumă. Grișul se adaugă treptat, presărând o cantitate mică între timp ce compoziția se bate cu furculița. Lasă amestecul să se odihnească aprox. 15 minute.
- Pune supa înapoi pe foc, asezonează apoi adaugă legumele (întregi sau tăiate). Când supa începe să fiarbă, adaugă găluștele. Trebuie să oprești focul când găluștele se ridică la suprafața supei.
Note
Poți să omiți carnea complet și să folosești mai multe legume pentru a da savoare supei.
Poți să servești supa cu smântână, pătrunjel verde.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 40g
- Fibre: 5g
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.