Rețetă supă de găluște cu pui
Supa de găluște cu pui este ușor de preparat și nici nu necesită ingrediente complicate. Poți să o personalizezi cu ușurință, găluștele vor ieși pufoase.
- Timp Preparare: 15 minute
- Timp Gătire: 1 oră 30 minute
- Timp Total: 1 oră 45 minute
- Porții: 6-8 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: România
Ingrediente:
2l apă.
500–800g piept de pui.
2–3 aripi de pui cu piele.
3 morcovi.
1–2 cepe.
1 țelină cu rădăcină.
1–2 pătrunjel cu rădăcină.
1 legătură de pătrunjel verde.
PENTRU GĂLUȘTELE DE GRIȘ:
3 ouă de găină.
10 linguri griș de grâu.
2 lingurițe de sare sau după gust.
1 linguriță de piper negru sau după gust.
1 linguriță ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare:
- Prepararea supei: Curăță morcovul, ceapa, țelina și pătrunjelul.
- Pune într-o oală apă la fiert apoi adaugă carnea de pui și o linguriță de sare. Îndepărtează mereu spuma lăsată de carne apoi când apa clocotește adaugă legumele întregi la fiert și îndepărtează spuma lăsată de legume.
- Prepararea găluștelor de griș: Separă gălbenușul de la trei ouă apoi bate albușul spumă cu puțină sare.
- Pune peste gălbenușurile de ou o lingură de ulei, presară piper apoi adaugă spuma de albuș. Amestecă ușor între timp ce adaugi pe rând câte o lingură de griș. Poți să pui mai puțin griș sau mai mult, depinde cât de mari sunt ouăle. Lasă aluatul la frigider până când supa fierbe și scoate-l afară cu 10 minute înainte de a adăuga găluștele în supă.
- Când carnea de pui și legumele au fiert scoate-le din supă apoi strecoară supa dacă este necesar.
- Pentru a forma găluștele setează focul pe minim și folosește o lingură. Umezește lingura în supă înainte de a face fiecare gălușcă, astfel aluatul nu se va lipi de lingură. Când ai terminat de făcut găluștele acoperă oala cu un capac și fierbe supa încă 2-3 minute.
- Ridică capacul după cele 2-3 minute și întoarce găluștele cu grijă să nu le spargi, pune din nou capacul și fierbe găluștele tot vreo 2-3 minute.
- Oprește focul, gustă apoi asezonează cu puțin piper negru și sare dacă este necesar, adaugă morcovul tăiat rondele sau bucăți mici apoi presară pătrunjel verde tocat mărunt. Dacă dorești poți să tai carnea fiartă și să o adaugi în supă sau să o folosești la alte preparate.
Note
Poți să adaugi înainte de servire niște frunze de pătrunjel tocate.
Când găluștele sunt gata, ar trebui să se ridice la suprafață.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 300ml
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 150mg
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 5g
- Grăsimi Nesat: 10g
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 30g
- Fibre: 3g
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.