Rețetă supă de gălbiori
Pregătește-ți supă de gălbiori folosind niște ingrediente simple. Rețeta este tradițională și ușor de făcut.
- Timp Preparare: 25 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 65 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: România
Ingrediente:
500g gălbiori.
300g aripi de pui.
3 morcovi.
3 ceape albe.
50g unt.
2 căței de usturoi tăiați mărunt.
cimbru și sare după gust.
Mod de preparare:
- Pune într-o oală 1-1,5L apă, aripioarele, 1 morcov tăiat rondele, 1 ceapă albă tăiată în patru și sare. Lasă-le pe foc până fierb și apa prinde culoare. Strecurați și lăsați la răcit.
- Într-o oală oală puneți 50g unt, când s-a încins puneți cepe tăiate grosier și căliți-le până devin aurii, adaugă 2 morcovi tăiați cuburi și usturoiul; călește legumele aprox. 3 minute. Adaugă gălbiorii peste, lasă să se gătească aprox. 10 minute apoi toarnă 500ml din supă, cimbru&sare și gătește supa la foc mic aprox. 20 de minute. Servește.
Note
Poți să o servești cu o lingură de smântână pentru un plus de cremozitate.