Print
supă de gălbiori într-o oală
buton-print buton-pinterest

Rețetă supă de gălbiori

Pregătește-ți supă de gălbiori folosind niște ingrediente simple. Rețeta este tradițională și ușor de făcut.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 25 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 65 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

500g gălbiori.

300g aripi de pui.

3 morcovi.

3 ceape albe.

50g unt.

2 căței de usturoi tăiați mărunt.

cimbru și sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune într-o oală 1-1,5L apă, aripioarele, 1 morcov tăiat rondele, 1 ceapă albă tăiată în patru și sare. Lasă-le pe foc până fierb și apa prinde culoare. Strecurați și lăsați la răcit.
  2. Într-o oală oală puneți 50g unt, când s-a încins puneți cepe tăiate grosier și căliți-le până devin aurii, adaugă 2 morcovi tăiați cuburi și usturoiul; călește legumele aprox. 3 minute. Adaugă gălbiorii peste, lasă să se gătească aprox. 10 minute apoi toarnă 500ml din supă, cimbru&sare și gătește supa la foc mic aprox. 20 de minute. Servește.

Note

Poți să o servești cu o lingură de smântână pentru un plus de cremozitate.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star