Print
supa de dovleac
buton-print buton-pinterest

Rețetă supă de dovleac

Pentru sezonul de vară, supa de dovleac poate să fie o alegere excelentă mai ales dacă o servești rece. Nu este greu de preparat, combină arome dulci și sărate.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 20 min
  • Timp Gătire: 25 min
  • Timp Total: 45 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: Românească

Ingrediente:

1 kg dovleac

Apă (aproximativ 1-2 litri)

Câteva fire de marar verde

2 linguri de făină

2 linguri de ulei

1 linguriță de boia dulce

sare și piper

350 g smântână

Mod de preparare:

  1. Curăță dovleacul de coajă și semințe, apoi rade-l într-un bol. Adaugă sare peste dovleac și lasă-l să stea timp de 10-15 minute.
  2. Într-o oală încăpătoare, pune la fiert aproximativ 1-2 litri de apă.
  3. După ce dovleacul a stat în sare, stoarce-l bine pentru a elimina excesul de apă. Adaugă dovleacul în apa clocotită din oală, împreună cu câteva fire de marar verde, și lasă-le să fiarbă împreună timp de aproximativ 10 minute.
  4. Într-o cratiță, încălzește cele 2 linguri de ulei. Adaugă făina și amestecă până când făina începe să se prăjească. Adaugă apoi boiaua dulce și continuă să amesteci.
  5. Adaugă puțină supă fierbinte la rantasul pregătit, suficient cât să obții o pastă omogenă. Apoi, adaugă smântâna și amestecă bine.
  6. Adaugă treptat rantasul în oala cu supa de dovleac, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Lasă supa să dea în câteva clocote și asezonează.

Note

La final se poate adăuga mărar tocat.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star