Rețetă supă de dovleac
Pentru sezonul de vară, supa de dovleac poate să fie o alegere excelentă mai ales dacă o servești rece. Nu este greu de preparat, combină arome dulci și sărate.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Românească
Ingrediente:
1 kg dovleac
Apă (aproximativ 1-2 litri)
Câteva fire de marar verde
2 linguri de făină
2 linguri de ulei
1 linguriță de boia dulce
sare și piper
350 g smântână
Mod de preparare:
- Curăță dovleacul de coajă și semințe, apoi rade-l într-un bol. Adaugă sare peste dovleac și lasă-l să stea timp de 10-15 minute.
- Într-o oală încăpătoare, pune la fiert aproximativ 1-2 litri de apă.
- După ce dovleacul a stat în sare, stoarce-l bine pentru a elimina excesul de apă. Adaugă dovleacul în apa clocotită din oală, împreună cu câteva fire de marar verde, și lasă-le să fiarbă împreună timp de aproximativ 10 minute.
- Într-o cratiță, încălzește cele 2 linguri de ulei. Adaugă făina și amestecă până când făina începe să se prăjească. Adaugă apoi boiaua dulce și continuă să amesteci.
- Adaugă puțină supă fierbinte la rantasul pregătit, suficient cât să obții o pastă omogenă. Apoi, adaugă smântâna și amestecă bine.
- Adaugă treptat rantasul în oala cu supa de dovleac, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Lasă supa să dea în câteva clocote și asezonează.
Note
La final se poate adăuga mărar tocat.