Rețetă supă de curcan cu legume
Pregătește-ți o supă de curcan cu legume revigorantă, vibrantă și bogată în nutrienți&arome care nu necesită multe ingrediente și este ușor de făcut.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 35 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
300g curcan.
1 ceapă albă sau roșie.
2–3 căței de usturoi.
2 morcovi.
2 rădăcini de pătrunjel.
1 țelină mică.
4 cartofi medii.
2 foi de dafin.
1 lingură pastă de ardei iute (eros pista).
2 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui.
rozmarin.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Curăță și taie zarzavaturile cuburi medii (morcovii, pătrunjelul, țelina, cartofii) apoi taie curcanul cuburi mici și asezonează-l cu sare, piper și rozmarin.
- Prăjește curcanul într-o oală aprox. 5-8 minute. Între timp taie ceapa și usturoiul mărunt apoi adaugă-le peste curcan. Călește-le până ce devin aurii, adaugă pasta de ardei iute, amestecă și adaugă zarzavaturile.
- Adaugă apă cât să acopere carnea și legumele, foile de dafin, cartofii și adaugă sare&piper. Fierbe supa sub capac la foc mic, până când furculița pătrunde cartofii cu ușurință. Gustă, potrivește de condimente și servește.
Note
Dacă preferi mai iute poți asezona carnea și cu chilli.
Carnea se poate marina cu o zi înainte cu condimentele menționate pentru un plus de aromă.
Dacă vrei să transformi această rețetă într-o ciorbă de curcan trebuie să o acrești cu lămâie sau oțet.