Rețetă ciorbă oltenească de legume
Pregătește-ți ciorbă oltenească de legume folosind doar câteva ingrediente. Rețeta este ușoară și poți să o personalizezi în funcție de preferințele tale.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 50 min
- Timp Total: 60 min
- Porții: 14 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: European
Ingrediente:
2l apă.
300ml borș.
200ml suc de roșii (bulion).
100g fasole verde teci.
2 ardei kapia.
1 ceapă roșie medie.
4 cartofi albi.
1 țelină.
1 praz.
sare după gust.
leuștean sau pătrunjel, oregano (opțional).
Mod de preparare:
- Spală și curăță legumele apoi taie-le cum dorești (dar să fie cât de cât egale). Călește-le aprox. 2-3 min (nu și cartofii, ei se pun mai încolo) apoi pune-le la fiert în 2L de apă (nu și cartofii).
- Când legumele sunt aproape fierte, adaugă cartofii tăiați cuburi. Odată ce s-au fiert și cartofii, adaugă sucul de roșii (bulionul) și borșul. Asezonează, gustă și mai lasă să dea în 2-3 clocote. Opește focul și adaugă pătrunjel sau leuștean. Servește.
Note
Dacă vrei un plus de savoare și arome, poți să adaugi și cimbru sau să folosești supă de oase/bulion de legume.
Poți să adaugi morcovi, dovlecei, varză sau alte legume pe care le preferi dar și carne de pui tăiată cubulețe.
La servire, poți să adaugi o lingură de smântână sau iaurt pentru o textură cremoasă și un plus de prospețime.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 30kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 100mg
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 1g
- Proteine: 1g
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.