Rețetă ciorbă de văcuță
Pregătește-ți cu doar câteva ingrediente simple și ușor de găsit o ciorbă de văcuță de casă aromată și consistentă. Este ușor de făcut, perfectă pentru o masă servită alături de familie.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 2 ore
- Timp Total: 2 ore 15 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
500g carne de vită.
2–3 căței de usturoi.
1 ardei gras sau kapia.
1 țelină mică.
2 rădăcini de pătrunjel.
2 morcovi.
3 foi de dafin.
200g fasole verde.
300g mazăre.
sare și piper după gust.
cartofi (opțional).
Mod de preparare:
- Pune carnea de vită la fiert împreună cu usturoiul și ardeiul. Lasă carnea să fiarbă aprox. 1 oră jumătate sau până când o poți pătrunde ușor cu furculița. Odată ce carnea s-a fiert, scoate-o pe o farfurie și stoarce supa. Aruncă ardeiul și usturoiul.
- Curăță zarzavaturile și taie-le cuburi medii. Călește ceapa în puțin ulei până când devine aurie, adaugă apoi zarzavaturile și călește-le vreo 2-3 minute. Adaugă-le în supa strecurată împreună cu foile de dafin și lasă supa să fiarbă sub capac.
- Între timp ce supa fierbe, taie carnea de vită cubulețe. Adaugă carnea când legumele sunt pe jumătate fierte, după 10 min. adaugă fasolea iar la final când fasolea s-a fiert oprește focul și adaugă mazărea. Asezonează după gust, servește când s-a mai răcit.
Note
Poți la final să storci în supă puțină lămâie sau mai multă în funcție de gust.
Poți să călești legumele într-o tigaie sau pentru a păstra aroma, în oala în care supa a fiert.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 250ml
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 2g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 30g
- Fibre: 10g
- Proteine: 25g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.