Rețetă ciorbă de salată verde
Aceasta este o ciorbă de salată verde făcută cu kaizer și opțional slănină. Rețeta este una ușoară și rapidă.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: România
Ingrediente:
2 salate mari.
300g kaizer.
100g slănină (opțional).
3 cepe verzi.
4–5 căței de usturoi.
4 gălbenușuri.
250g smântână grasă.
1 lingură oțet.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Taie kaizerul și slănina bucăți de mărimi egale, ceapa verde rondele. Spală salata foarte bine, aruncă frunzele uscate apoi taie-o sau rupe-o cu mâna.
- Pune într-o oală puțin ulei, odată ce s-a întins adaugă kaizerul și slănina; prăjește-le până își schimbă culoarea. Dacă vrei, poți arunca excesul de grăsime apoi poți să adaugi ceapa verde pentru a o căli aprox. 2 minute.
- Adaugă salata, dacă nu încape în oală doar amestecă până când salata se înmoaie și scade în volum. Adaugă restul salatei, amestecă și las-o să fiarbă în apa ce a lăsat-o aprox. 10 minute.
- Toarnă 1,5L de apă, 1 lingură de sare și fierbe ciorba aprox. 12 minute la foc mic. Trece usturoiul prin presă, oprește focul și adaugă-l; amestecă.
- Într-un bol amestecă cu telul smântâna cu gălbenușurile până se omogenizează, adaugă oțetul și câte puțin din ciorbă până aduci răntașul la temperatura ciorbei. Adaugă răntașul în ciorbă treptat între timp ce amesteci, gustă și asezonează. Servește.
Note
Dacă nu folosești slănină, nu va trebui să arunci grăsimea lăsată în oală.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 20g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 0
- Proteine: 15g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.