Print
ciorbă de pui a la grec într-o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă ciorbă de pui a la grec

Gătește-ți ciorbă de pui a la grec cu legume, carne de pui (pulpe, piept sau aripi) folosind un răntaș simplu. Nu este greu să o prepari și din punct de vedere a timpului este eficientă și sațioasă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 50 min
  • Timp Total: 60 min
  • Porții: 14 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

1kg carne de pui (pulpe, piept, aripi etc).

23 morcovi + 1 la final.

1 păstârnac.

1 țelină.

1 rădăcină de pătrunjel.

1 ceapă albă sau roșie.

1 jumătate de ardei gras.

34 căței de usturoi.

2 foi de dafin.

sare și piper după gust.

tarhon (opțional).

Ingrediente răntaș:

500g smântână.

2 gălbenușuri.

zeamă de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare:

  1. Pune carnea de pui la fiert în apă cât să o acopere, îndepărtează spuma de pe supă până când devine clară. Între timp, poți să tai legumele mărunt. Totuși, țelina se poate tăia doar în două și ceapa se poate lăsa întreagă deoarece vor fi scoase din ciorbă.
  2. După ce supa este clară și nu se mai formează spumă, călește legumele tăiate mărunt în puțin ulei aproximativ 2-3 minute. Pune legumele în oală să fiarbă împreună cu puiul. Pune foile de dafin, 2 lingurițe de sare (sau mai mult dacă consideri), piper și dacă dorești vegeta sau orice alt condiment uscat.
  3. Când legumele și carnea s-au fiert. Scoate țelina, ardeiul și ceapa din ciorba a la grec. De asemenea, scoate și carnea de pui pentru a îndepărta oasele (o dezosezi) și să o mărunțești (doar nu vrei să „pescuiești” carnea din farfurie cu mâna 🤣). Toacă mărunt cățeii de usturoi sau folosește o presă și adaugă-i în ciorbă împreună cu carnea.
  4. Răzălește morcovul lăsat la final, apoi călește-l 1-2 minute și adaugă-l în ciorbă. Într-un bol amestecă smântâna, gălbenușurile, zeama de la o jumătate de lămâie împreună cu 2-3 polonice de ciorbă. Toarnă răntașul în ciorbă între timp ce amesteci continuu. Îi mai dai un clocot, guști, asezonezi dacă e nevoie și servești.

Note

Dacă apa scade prea mult, pur și simplu mai adaugă apă cât să acopere ingredientele.

După ce reintroduci carnea în supă (pasul 3), poți să pui și 100g de orez în supă după ce îl speli de vreo 2-3 ori. Lasă-l vreo 15 minute sau gustă să vezi dacă s-a gătit.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 80kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 10g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 10g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star