Rețetă ciorbă cu zdrențe de ou
Ciorba cu zdrențe de ou se pregătește cu ingrediente de bază și este ușor de făcut. Impresionează-ți prietenii cu un gust tradițional și arome bogate.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 60 min
- Timp Total: 75 min
- Porții: 7 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: România
Ingrediente:
carne de gaina sau porc
1/2 telina
4 morcovi
3 cepe
2 oua
4 l apa
sare și piper după gust
300 g roșii
marar
otet sau borș după gust
1/2 dovlecel (opțional)
2 ardei
Mod de preparare:
- Taie țelina, morcovii, ceapa, ardeii grași și dovleceii cubulețe mici. Pune carnea într-o oală, toarnă 4L de apă și adaugă sarea apoi fierbe carnea.
- Când apa fierbe, ia spuma deasupra apoi adaugă legumele tocate mărunt. Ardeiul și dovlecelul se adaugă la final deodată cu bulionul, se lasă să dea un clocot.
- Într-un bol sparge ouăle, bate-le ca pentru pâine-n ou apoi pune-le într-o sită și presează-le deasupra supei. Amestecă, lasă supa să dea încă odată în clocot, gustă și asezonează apoi adaugă mărar (tot aici poți să acrești supa cu borș sau oțet).
Note
Dovlecelul este opțional, dar poate adăuga o textură și savoare suplimentară.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 50kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 1g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.