Pregătește-ți o ciorbă de perișoare a la grec folosind rețeta originală. Nu este dificilă de făcut, este consistentă și plină de legume cu un gust aromat și ușor acrișor.
CIORBĂ:
300g morcovi.
200g rădăcină de țelină.
150g rădăcină de pătrunjel.
150g păstârnac.
150g ardei kapia sau gogoșar.
1 ceapă mare sau 2 mici roșii/albe.
70g orez.
100ml ulei de floarea soarelui/măsline.
sare și piper după gust.
1 legătură de mărar.
PERIȘOARE:
500g carne tocată de porc.
2 ouă.
1 legătură de pătrunjel.
sare și piper după gust.
Pentru albire:
3 gălbenușuri.
400ml smântână 32% grăsime.
Poți să folosești și carne de curcan în locul cărnii de porc dar și alte legume.
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.