Ciorbă de linte roșie
Pregătește-ți o ciorbă de linte roșie folosind doar câteva ingrediente. Poți folosi și alt tip de linte și să adaugi ingredientele tale preferate fiind ușor de personalizat.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 55 min
- Porții: 10 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Grecia
Ingrediente:
300g linte roșie.
2,5l supă de oase sau apă.
1 morcov.
1 pătrunjel (rădăcină).
1 dovlecel.
1–2 cartofi.
1 ceapă albă sau roșie.
1/2 ardei roșu/kapia.
250ml bulion.
1 foaie de dafin.
chilli, curry sau harissa (opțional).
mazăre, țelină (opțional).
pătrunjel verde, sare, piper după gust.
Mod de preparare:
- Curăță apoi spală legumele. Taie cartofii și dovlecelul cubulețe, ardeiul apoi dă pe răzătoare morcovul și pătrunjelul sau taie-le așa cum îți dorești. Spală lintea în mai multe ape, las-o în apă la înmuiat aprox. 30 de minute (sau peste noapte).
- Într-o oală, pune puțin ulei. Când uleiul s-a încins, călește ceapa, ardeiul, morcovul și pătrunjelul până când se înmoaie (aprox. 8-10 minute). Toarnă supa de oase fierbinte sau apa, bulionul apoi adaugă cartofii și foaia de dafin. Fierbe supa la foc mic aprox. 20 min apoi adaugă dovlecelul și lintea.
- Asezonează supa după gust, las-o să mai fiarbă 20 de minute sau până când sunt toate legumele fierte. La final adaugă pătrunjel verde tocat și servește cu pâine prăjită dată cu puțin usturoi.
Note
Poți să folosești și linte verde, galbenă, maro sau neagră în funcție de preferințele tale.
Dacă vrei, poți să adaugi în supă chorizo sau orice alt cârnaț îți place ție.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 0
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 1.1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 7.8g
- Fibre: 2.1g
- Proteine: 2.5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.