Rețetă sandviș cu urzici și brânză albastră sau feta
Pregătește-ți sandviș cu urzici și brânză albastră sau feta folosind doar câteva ingrediente. Rețeta este una ușoară, poți să o condimentezi cum vrei tu și să o personalizezi ușor.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Prânz
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 lingură ulei de măsline.
200g urzici.
200ml cremă de brânză sau smântână grasă.
1 linguriță muștar.
150g brânză albastră sau feta/brânză de capră.
4 felii de pâine.
Mod de preparare:
- Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă urzicile și gătește-le aprox. 1 min. până se înmoaie. Lasă-le să se răcească 1-2 minute apoi taie-le grosier. Pune-le într-un bol împreună cu crema de brânză, muștarul și jumătate din brânza albastră. Amestecă bine și condimentează după gust.
- Prăjește feliile de pâine. Împarte amestecul de urzici pt. fiecare pâine apoi adaugă restul de brânză deasupra (poți să prăjești pâinile la cuptor, adaugi apoi brânza albastră să se topească vreo 1-2 min). Servește imediat.
Note
Poți să răzălești puțin ghimbir în compoziție sau să adaugi rozmarin/cimbru, merg și alte condimente dar ține de preferințe.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 25g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 0
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.