Rețetă sandviș cu kale și ou poșat
Pentru un prânz sănătos poți să-ți prepari un sandviș cu kale și ou poșat. Sandvișul este fresh și consistent, deseori întâlnit prin bucătăriile mediteraneene.
- Timp Preparare: 2 min
- Timp Gătire: 7 min
- Timp Total: 9 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Prânz
- Bucătărie: Mediteranean
Ingrediente:
100g varză kale tocată.
50g de roșii cherry, tăiate în două.
15g de feta.
2 ouă mari.
2 felii de pâine.
2 lingurițe de ulei.
1 cățel de usturoi, zdrobit.
1/2 fulgi de ardei iute sau piper.
Mod de preparare:
- Pune într-o oală apă la fiert. Între timp încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă varza, usturoiul și fulgii de ardei iute sau piperul. Gătește și amestecă din când în când timp de 4 minute sau până când varza devine crocantă și se strânge la jumătate din dimensiunea sa.
- Când apa fierbe, setează focul pe mic pentru a păstra apa la o temperatură constantă. Pune ouăle la poșat timp de două minute și între timp pune la prăjit pâinea.
- Scoateți ouăle poșate afară, puneți pe o felie de pâine prăjită jumătate din kale, un ou, roșiile cherry și feta.
Note
Opțional dacă doriți puteți să prăjiți și niște ciuperci pentru acest sandviș.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 4g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 0
- Proteine: 12g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.