Rețetă omletă pufoasă și consistentă
Pregătește-ți pentru masa de prânz sau micul dejun o omletă pufoasă și consistentă. Este ușor de făcut, am folosit doar câteva ingrediente de bază dar poți să o personalizezi cu ușurință.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 18 min
- Timp Total: 33 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Mic dejun / Prânz
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
3–4 ouă.
1 ceapă albă sau roșie.
1–2 cartofi albi.
sare și piper după gust.
coriandru, busuioc (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță și taie ceapa fâșii, apoi desfă-o. Pune ceapa într-un bol. Dă cartofii pe răzătoare și pune-i în apă să elimine amidonul (10-15 minute).
- Sparge cele trei ouă într-un bol și bate-le ca pentru omletă. Toarnă ouăle peste ceapă, amestecă să se combine. Scurge cartofii de apă, pune-i într-un bol și peste ei adaugă ceapa. Amestecă și asezonează-i.
- Pune ulei într-o tigaie, pornește focul pe mic. Când uleiul s-a încins, toarnă compoziția și gătește-o fără capac vreo 2-3 minute. Pune apoi capacul și lasă să se gătească sub capac vreo 10 minute. Întoarce omleta și mai gătește-o 5-7 minute (tot sub capac) sau până când e gata (timpii pot varia). Servește.
Note
Pentru un surplus de culoare și nutrienți poți să adaugi legume precum roșii, ardei grași, spanac sau ciuperci.
Taie omleta felii de „pizza” și servește-o cu salată verde și cu pâine prăjită.