Rețetă varză călită
Varza călită este un preparat care se face ușor, potrivit pentru cei care țin post dar și pentru cei care doresc o garnitură bună lângă carne făcută la cuptor sau grătar.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină / Tutoriale
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 varză dulce sau acră (aprox 500g).
2–3 linguri de ulei.
sare, cimbru și piper după gust.
bulion (opțional, vezi note).
zema de la o jumătate de lămâie (opțional, vezi note).
mărar (opțional).
Mod de preparare:
- Îndepărtează primul strat de frunze de pe varză apoi cu un cuțit taie varza julien, fâșii cât mai subțiri.
- Pune într-o tigaie ulei, apoi când uleiul este cald adaugă varza și călește-o la foc mediu. Nu vei putea adăuga toată varza, dar ea se înmoaie repede și pierde din volum așa că o vei putea adăuga treptat. Călește varza aproximativ 15-20 de minute între timp ce amesteci constant cu o lingură de lemn. În general varza este gata când este moale.
- Asezonează varza călită la final cu sare, piper și cimbru (opțional mărar) după gust și servește.
Note
Dacă dorești, poți să călești prima dată o ceapă mică și un ardei gras înainte să adaugi varza.
Dacă optezi să adaugi bulion, adaugă-l înainte cu vreo 5 minute să iei varza de pe foc.
La final, poți să storci zeama de la o jumătate de lămâie peste varza călită.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 34kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2,3
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3,3
- Fibre: 2,3g
- Proteine: 1,3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.