Rețetă supă cremă de năut cu legume
Poți folosi legumele rămase prin frigider și să-ți faci o supă cremă de năut cu legume. Este ușor de făcut și personalizat, consistentă fiind plină de fibre, proteine și vitamine.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 35 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Orientul Mijlociu
Ingrediente:
1 ceapă
2 căței de usturoi
2 linguri ulei de floarea soarelui/măsline
2 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
200g năut (conservă)
200g mazăre (conservă)
200g linte (conservă)
sare & piper
busuioc (opțional)
Mod de preparare:
- Curăță toate legumele. Taie ceapa și usturoiul julienne, taie rădăcinoasele rondele sau pătrate medii.
- Într-o oală cu ulei călește la foc mediu ceapa și usturoiul până devin translucide (aprox. 1-2 minute). Adaugă rădăcinoasele și călește-le aprox. 2-3 minute.
- Toarnă apă peste ingrediente cât să le acopere și fierbe-le până poți să le pătrunzi ușor cu o furculiță.
- Oprește focul, adaugă năutul, lintea și mazărea. Lasă supa să stea aprox. 5 minute apoi mixeaz-o cu un blender sau robot vertical, asezonează; servește.
Note
Poți servi supa cremă cu crutoane, smântână sau iaurt grecesc.
Dacă preferi o supă mai cremoasă, îți recomand să adaugi 2 cartofi.
Poți să adaugi și alte condimente gen chimen, coriandru sau turmeric.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 180kcal
- Zahăr: 5g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 8g
- Grăsimi Sat: 1g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 8g
- Proteine: 12g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.