Rețetă mâncare de ștevie cu usturoi
Pregătește-ți mâncare de ștevie cu usturoi folosind doar câteva ingrediente de bază dacă dorești o mâncare de post sau o garnitură plină de nutrienți. Este o mâncare tradițională, ușoară de preparat cu un gust bun.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
3-4 căni de ștevie proaspătă sau congelată.
6 căței de usturoi.
2 cepe medii.
1 linguriță de mărar verde tocat.
1 linguriță de făină.
ulei de floarea soarelui sau de măsline.
sare, piper după gust.
Mod de preparare:
- Spală bine ștevia apoi pune-o la fiert în apă clocotită cu 1-2 lingurițe de sare. Lasă la fiert ștevia 10-15 minute și reține din zeama în care a fiert (poți să o pui într-o cană).
- Toacă mărunt ștevia și ceapa apoi zdrobește usturoiul. Călește ceapa și usturoiul puțin apoi adaugă făina, zeama și ștevia. Amestecă până când se incorporează toate bine. Gustă apoi asezonează cu sare și piper.
Note
Poți să servești mâncarea de ștevie cu ou, mămăligă sau cartofi natur dar și ca garnitură alături de cărnuri ușoare.
La sfârșit, poți să adaugi peste pătrunjel, mărar, cimbru sau busuioc dar și o lingură de smântână.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 80kcal
- Zahăr: 2g
- Sodiu: 400mg
- Grăsimi: 3g
- Grăsimi Sat: 0,5g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 12g
- Fibre: 4g
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.