Rețetă maioneză de post simplă
Această maioneză de post este preparată cu cartofi și încă alte câteva ingrediente. În sine maioneza se prepară foarte ușor și merge excelent cu multe preparate.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 2 porție
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
2 cartofi albi.
suc de la o jumătate de lămâie medie.
o lingură de muștar.
1–2 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline.
sare după gust.
piper (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță cartofii de coajă apoi fierbe-i în apă cu sare. Odată ce cartofii s-au fiert, lasă-i să se răcească.
- Cu un tel pasează cartofii și prepară un piure. Adaugă muștar, ulei și amestecă continuu. Poți să adaugi mai mult ulei și muștar, depinde ce consistență dorești să obții. Asezonează, amestecă iarăși apoi servește.
Note
Poți să prepari maioneză de post și cu lapte de soia sau migdale.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 80kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 0g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 0
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.