Rețetă conopidă la cuptor
Pregătește-ți conopidă la cuptor de post folosind doar câteva ingrediente simple și accesibile. Ușor de făcut, au o textură ușor crocantă la exterior și un interior moale.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 conopidă.
2–3 căței de usturoi (opțional).
ulei de floarea soarelui sau de măsline.
sare și piper după gust.
condimente la alegere.
Mod de preparare:
- Spală și taie conopida felii mari pe lungime. Pune conopida într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește cu ulei și asezonează.
- Gătește-o la cuptor aprox. 20-23 de minute la 180°C. După 10 minute întoarce conopida, las-o să se răcească și servește-o alături de sosul preferat.
Note
Poți să o servești cu un sos simplu de busioc. Pune sucul de la o lămâie, 5-6 frunze de busuioc, 1-2 căței de usturoi și puțin ulei într-un mixer, îi dai un vâj și gata.
Poți să servești și alături de sos tzatziki, sos de iaurt și mărar etc.