Print
conopidă la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
buton-print buton-pinterest

Rețetă conopidă la cuptor

Pregătește-ți conopidă la cuptor de post folosind doar câteva ingrediente simple și accesibile. Ușor de făcut, au o textură ușor crocantă la exterior și un interior moale.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 20 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 conopidă.

23 căței de usturoi (opțional).

ulei de floarea soarelui sau de măsline.

sare și piper după gust.

condimente la alegere.

Mod de preparare:

  1. Spală și taie conopida felii mari pe lungime. Pune conopida într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește cu ulei și asezonează.
  2. Gătește-o la cuptor aprox. 20-23 de minute la 180°C. După 10 minute întoarce conopida, las-o să se răcească și servește-o alături de sosul preferat.

Note

Poți să o servești cu un sos simplu de busioc. Pune sucul de la o lămâie, 5-6 frunze de busuioc, 1-2 căței de usturoi și puțin ulei într-un mixer, îi dai un vâj și gata.

Poți să servești și alături de sos tzatziki, sos de iaurt și mărar etc.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star