Print
ciorbă de perișoare de post într-o farfurie pe o masă cu un servet și lingură
buton-print buton-pinterest

Rețetă ciorbă de perișoare de post

Ciorba de perișoare de post este sațioasă, făcută cu soia și legume fiind o alternativă a ciorbei de perișoare clasice. Este ușor de preparat, bogată în proteine, fibre și vitamine.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 30 min
  • Timp Gătire: 60 min
  • Timp Total: 90 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

PENTRU CIORBĂ:

3L apă.

2 cepe.

2 morcovi.

1 praz.

1 păstârnac.

1 țelină.

1 ardei gras.

300g roșii pasate sau bulion.

sare, cimbru.

PENTRU PERIȘOARE:

100g soia.

80g orez fiert sau quinoa.

1/2 linguriță de boia.

sare, piper.

80g pesmet.

30g făină.

1/2 ceapă.

pătrunjel opțional.

12 căței de usturoi (opțional).

Mod de preparare:

  1. Taie legumele cubulețe. Pune puțin ulei într-o oală, călește ceapa aprox. 2-3 minute apoi călește restul legumelor împreună cu puțină sare. Toarnă 3L de apă, lasă legumele să fiarbă la foc mic, roșiile se adaugă atunci când adaugi și perișoarele.
  2. Fierbe soia aprox. 30 de minute, scurge-o de apă apoi pune-o împreună cu orezul, ceapa, boiaua, sarea și piperul într-un tocător/blender sau orice v-ar putea ajuta să obțineți o compoziție omogenă. Pune compoziția într-un bol, adaugă pesmetul și făina apoi formează perișoare de mărime egală.
  3. Adaugă în supă roșiile/bulionul, cimbrul, pătrunjelul, sarea apoi perișoarele (amestecă) și fierbe-le aprox. 10-12 minute. În acest moment dacă dorești, poți să acrești ciorba acuma.

Note

Dacă dorești o ciorbă mai acrișoară, poți să adaugi oțet sau borș iar în perișoare nuci, semințe sau verdețuri.

Poți să adaugi linte, fasole sau năut.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 25g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 12g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star