Rețetă ciorbă de perișoare de post
Ciorba de perișoare de post este sațioasă, făcută cu soia și legume fiind o alternativă a ciorbei de perișoare clasice. Este ușor de preparat, bogată în proteine, fibre și vitamine.
- Timp Preparare: 30 min
- Timp Gătire: 60 min
- Timp Total: 90 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: România
Ingrediente:
PENTRU CIORBĂ:
3L apă.
2 cepe.
2 morcovi.
1 praz.
1 păstârnac.
1 țelină.
1 ardei gras.
300g roșii pasate sau bulion.
sare, cimbru.
PENTRU PERIȘOARE:
100g soia.
80g orez fiert sau quinoa.
1/2 linguriță de boia.
sare, piper.
80g pesmet.
30g făină.
1/2 ceapă.
pătrunjel opțional.
1–2 căței de usturoi (opțional).
Mod de preparare:
- Taie legumele cubulețe. Pune puțin ulei într-o oală, călește ceapa aprox. 2-3 minute apoi călește restul legumelor împreună cu puțină sare. Toarnă 3L de apă, lasă legumele să fiarbă la foc mic, roșiile se adaugă atunci când adaugi și perișoarele.
- Fierbe soia aprox. 30 de minute, scurge-o de apă apoi pune-o împreună cu orezul, ceapa, boiaua, sarea și piperul într-un tocător/blender sau orice v-ar putea ajuta să obțineți o compoziție omogenă. Pune compoziția într-un bol, adaugă pesmetul și făina apoi formează perișoare de mărime egală.
- Adaugă în supă roșiile/bulionul, cimbrul, pătrunjelul, sarea apoi perișoarele (amestecă) și fierbe-le aprox. 10-12 minute. În acest moment dacă dorești, poți să acrești ciorba acuma.
Note
Dacă dorești o ciorbă mai acrișoară, poți să adaugi oțet sau borș iar în perișoare nuci, semințe sau verdețuri.
Poți să adaugi linte, fasole sau năut.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 25g
- Fibre: 3g
- Proteine: 12g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.