Rețetă chiftele din cartofi de post
Pregătește-ți chiftele din cartofi de post folosind doar câteva ingrediente simple și accesibile. Sunt ușor de făcut și de personalizat, poți să-i faci atât la cuptor cât și la tigaie.
- Timp Preparare: 25 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
Compoziție:
500g cartofi albi.
80g pesmet sau fulgi de ovăz măcinați.
1 ceapă mică tocată mărunt.
2–3 lingurițe usturoi granulat.
Sare și piper după gust.
Opțional pătrunjel verde tocat, boia de ardei dulce/iute.
Pentru crustă:
50g pesmet sau fulgi de ovăz măcinați.
2 linguri ulei de floarea soarelui sau măsline.
2 lingurițe boia de ardei dulce sau paprika.
Sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Spălați cartofii și fierbeți-i în apă cu sare până devin moi. Scurgeți-i de apă și lăsați-i să se răcească complet.
- Zdrobește cartofii fierți cu o furculiță/telul, adaugă ceapa tocată, usturoiul granulat, pesmetul sau fulgii de ovăz, sarea, piperul și amestecați până compoziția se omogenizează.
- Cu mâinile umede, modelați chiftele rotunde de aceași mărime apoi așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Pentru crustă, amestecă ingredientele și presară compoziția peste chiftelele din tavă, asigurându-te că sunt bine acoperite.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți chiftelele aprox. 20-25 de minute sau până când devin aurii și crocante la exterior. Servește.
Note
Poți să adaugi și alte legume în compoziția de chiftele, gen morcovi sau ardei gras, atât că trebuie tocate mărunt.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 35g
- Fibre: 2g
- Proteine: 5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.