Chiftele de năut de post
Pregătește-ți chiftele de năut de post folosind această rețetă simplă. Sunt hrănitoare, pline de proteine, fibre și sunt ușor de făcut dar și de personalizat.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 14 porții
- Categorie: Retete de post
- Bucătărie: Israel
Ingrediente:
250g năut crud sau conservă.
2–3 cepe.
1 legătură de pătrunjel.
3–4 căței de usturoi.
bicarbonat de sodiu.
1 linguriță de chimion, iehibahar, cimbru, turmeric.
100ml apă minerală (opțională).
sare după gust.
Mod de preparare:
- Dacă năutul nu este la conservă, lasă-l în apă la hidrat aprox. 10 ore. Pune toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie și mixează până obții o compoziție omogenă. Nu este neaparat să mixezi până obții o pastă foarte fină, mixează până se amestecă și până obții o compoziție de format chiftele.
- Formează chiftele de mărimi egale. Pune ulei într-o tigaie, când acesta este încins, adaugă chiftelele de năut și prăjește-le până sunt aurii dar atenție să nu le arzi. Poți să le gătești și la cuptor, servește-le cu salată și sosurile tale preferate.
Note
Poți să adaugi și alte condimente sau ierburi aromatice.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 200kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 6g
- Proteine: 8g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.