Print
chiftele de naut de post
buton-print buton-pinterest

Chiftele de năut de post

Pregătește-ți chiftele de năut de post folosind această rețetă simplă. Sunt hrănitoare, pline de proteine, fibre și sunt ușor de făcut dar și de personalizat.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 20 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 14 porții
  • Categorie: Retete de post
  • Bucătărie: Israel

Ingrediente:

250g năut crud sau conservă.

23 cepe.

1 legătură de pătrunjel.

34 căței de usturoi.

bicarbonat de sodiu.

1 linguriță de chimion, iehibahar, cimbru, turmeric.

100ml apă minerală (opțională).

sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Dacă năutul nu este la conservă, lasă-l în apă la hidrat aprox. 10 ore. Pune toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie și mixează până obții o compoziție omogenă. Nu este neaparat să mixezi până obții o pastă foarte fină, mixează până se amestecă și până obții o compoziție de format chiftele.
  2. Formează chiftele de mărimi egale. Pune ulei într-o tigaie, când acesta este încins, adaugă chiftelele de năut și prăjește-le până sunt aurii dar atenție să nu le arzi. Poți să le gătești și la cuptor, servește-le cu salată și sosurile tale preferate.

Note

Poți să adaugi și alte condimente sau ierburi aromatice.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 200kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 20g
  • Fibre: 6g
  • Proteine: 8g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star