Print
chec de post simplu cu cacaua
buton-print buton-pinterest

Chec de post simplu cu cacauă

Pregătește-ți un chec de post simplu cu cacauă folosind ingrediente de bază. Nu are ouă, este fraged și foarte gustos dar și ușor de preparat.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 55 min
  • Porții: 12 porții
  • Categorie: Retete de post
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

250ml apă plată sau minerală.

60ml ulei.

250300g zahăr sau sirop de agave.

320g făină.

1/4 linguriță de sare.

1 linguriță de bicarbonat.

1 plic praf de copt.

1 lingură esență de vanilie.

23 linguri de cacao.

zahăr pudră pentru decorat.

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol apa plată/minerală, uleiul apoi amestecă cu mixerul până se omogenizează și adaugă treptat zahărul. Adaugă bicarbonatul de sodiu, sarea, praful de copt și esența de vanilie apoi mixează până se omogenizează.
  2. Cerne făina în compoziție și amestecă cu mixerul până se omogenizează și compoziția are o textură fină, cremoasă. Scoate din compoziție vreo 2-3 polonice și pune-o într-un bol apoi adaugă cacaua și amestecă să se incorporeze.
  3. Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt. Adaugă un polonic din compoziția albă, o lingură din compoziția cu cacauă și tot așa până termini de adăugat tot. Nivelează suprafața apoi coace chec-ul în cuptorul preîncălzit la 170°C aprox. 40-45 de minute sau până trece testul scobitorii. Ornează-l cu zahăr pudră.

Note

testul scobitorii: Dacă împungi aluatul cu o scobitoare și de aceasta nu se lipește aluatul, înseamnă că chec-ul este gata.

Poți să folosești ulei de floarea-soarelui, măsline sau ulei de cocos. Ornează-l cu fulgi de ciocolată, servește-l cu ceai sau cafea.

Dacă dorești, poți să adaugi mai multă cacauă pentru un gust mai intens.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 200kcal
  • Grăsimi: 6g
  • Carbohidrați: 35g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 2g

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star