Chec de post simplu cu cacauă
Pregătește-ți un chec de post simplu cu cacauă folosind ingrediente de bază. Nu are ouă, este fraged și foarte gustos dar și ușor de preparat.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 55 min
- Porții: 12 porții
- Categorie: Retete de post
- Bucătărie: European
Ingrediente:
250ml apă plată sau minerală.
60ml ulei.
250–300g zahăr sau sirop de agave.
320g făină.
1/4 linguriță de sare.
1 linguriță de bicarbonat.
1 plic praf de copt.
1 lingură esență de vanilie.
2–3 linguri de cacao.
zahăr pudră pentru decorat.
Mod de preparare:
- Pune într-un bol apa plată/minerală, uleiul apoi amestecă cu mixerul până se omogenizează și adaugă treptat zahărul. Adaugă bicarbonatul de sodiu, sarea, praful de copt și esența de vanilie apoi mixează până se omogenizează.
- Cerne făina în compoziție și amestecă cu mixerul până se omogenizează și compoziția are o textură fină, cremoasă. Scoate din compoziție vreo 2-3 polonice și pune-o într-un bol apoi adaugă cacaua și amestecă să se incorporeze.
- Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt. Adaugă un polonic din compoziția albă, o lingură din compoziția cu cacauă și tot așa până termini de adăugat tot. Nivelează suprafața apoi coace chec-ul în cuptorul preîncălzit la 170°C aprox. 40-45 de minute sau până trece testul scobitorii. Ornează-l cu zahăr pudră.
Note
testul scobitorii: Dacă împungi aluatul cu o scobitoare și de aceasta nu se lipește aluatul, înseamnă că chec-ul este gata.
Poți să folosești ulei de floarea-soarelui, măsline sau ulei de cocos. Ornează-l cu fulgi de ciocolată, servește-l cu ceai sau cafea.
Dacă dorești, poți să adaugi mai multă cacauă pentru un gust mai intens.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 200kcal
- Grăsimi: 6g
- Carbohidrați: 35g
- Fibre: 2g
- Proteine: 2g
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.