Print
vișinată de casă într-o carafă mare
buton-print buton-pinterest

Rețetă vișinată de casă

Din această rețetă tradițională obții undeva la 6L de vișinată de casă. Rețeta este ușoară, vișinata va avea un gust intens fructat și o culoare vișinie pungentă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 6 litri
  • Categorie: Băuturi
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

2kg de vișine cu sâmburi.

2l alcool dublu rafinat de 96% grade.

2l apă.

2kg zahăr.

Mod de preparare:

  1. Vișinele se spală și curăță de codițe apoi se lasă la zvântat. Nu te preocupa să scoți sâmburi, acest pas nu este necesar.
  2. Pentru acest pas aveți nevoie de borcane sau o damigeană. Trebuie să amestecați cele 2kg de vișine cu 2L de alcool la 96% de grade. Acoperă gătul damigenei cu tifon, procedează la fel și dacă folosești borcane dar deasupra borcanelor adaugă și o farfurioară. Poți să folosești elastice pentru a strânge tifonul.
  3. Se pune damigeana sau borcanele într-un loc întunecat și răcoros timp de o săptămână pentru macerat.
  4. După ce a trecut săptămâna, trebuie să faceți un sirop din cele 2KG de zahăr și apă. Într-o tigaie adaugă apa și zahărul și se lasă la fiert până când se dizolvă zahărul (2-3 minute).
  5. Când siropul s-a răcorit, toarnă-l peste vișine și agită ușor damigeana sau borcanele.
  6. Damigeana se astupă cu un dop iar vișinata mai trebuie să stea la macerat timp de două luni în același loc întunecat și răcoros.
  7. Ferește vișinata de soare deoarece își pierde din aromă, gust și culoare.
  8. După cele două luni, vișinata trebuie strecurată și mutată în carafe sau sticle cu dop. Termenul de valabilitate fiind undeva la 2-3 ani.

Note

Poți să folosești vișinele rămase după macerare la diverse deserturi (plăcinte, prăjituri sau înghețată).

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 120kcal
  • Zahăr: 20g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 20g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 0
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star