Rețetă vișinată de casă
Din această rețetă tradițională obții undeva la 6L de vișinată de casă. Rețeta este ușoară, vișinata va avea un gust intens fructat și o culoare vișinie pungentă.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 6 litri
- Categorie: Băuturi
- Bucătărie: România
Ingrediente:
2kg de vișine cu sâmburi.
2l alcool dublu rafinat de 96% grade.
2l apă.
2kg zahăr.
Mod de preparare:
- Vișinele se spală și curăță de codițe apoi se lasă la zvântat. Nu te preocupa să scoți sâmburi, acest pas nu este necesar.
- Pentru acest pas aveți nevoie de borcane sau o damigeană. Trebuie să amestecați cele 2kg de vișine cu 2L de alcool la 96% de grade. Acoperă gătul damigenei cu tifon, procedează la fel și dacă folosești borcane dar deasupra borcanelor adaugă și o farfurioară. Poți să folosești elastice pentru a strânge tifonul.
- Se pune damigeana sau borcanele într-un loc întunecat și răcoros timp de o săptămână pentru macerat.
- După ce a trecut săptămâna, trebuie să faceți un sirop din cele 2KG de zahăr și apă. Într-o tigaie adaugă apa și zahărul și se lasă la fiert până când se dizolvă zahărul (2-3 minute).
- Când siropul s-a răcorit, toarnă-l peste vișine și agită ușor damigeana sau borcanele.
- Damigeana se astupă cu un dop iar vișinata mai trebuie să stea la macerat timp de două luni în același loc întunecat și răcoros.
- Ferește vișinata de soare deoarece își pierde din aromă, gust și culoare.
- După cele două luni, vișinata trebuie strecurată și mutată în carafe sau sticle cu dop. Termenul de valabilitate fiind undeva la 2-3 ani.
Note
Poți să folosești vișinele rămase după macerare la diverse deserturi (plăcinte, prăjituri sau înghețată).
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 120kcal
- Zahăr: 20g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 0
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.