
Rețetă țuică fiartă cu piper
Pregătește-ți țuică fiartă cu piper folosind doar câteva ingrediente. Este ușor de făcut, trebuie doar fiartă și servită.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Băuturi
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1 pahar de țuică 45%
5–6 cuișoare sau scorțișoară (opțional).
câteva boabe de piper (ex. 6-7)
3–4 lingurițe miere de albine sau zahăr.
1 felie de măr.
Mod de preparare:
- Pune țuica într-o oală să fiarbă la foc mic împreună cu restul ingredientelor. Când începe să clocotească, stinge focul și pune o farfurie deasupra oalei, las-o acoperită aprox. 5 minute. Servește.
Note
Poți să adaugi vanilie, miere de salcâm sau miere de tei și să o servești cu o felie de măr sau lămâie pe margine.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 100kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 0
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.