Print
socată de casă într-un borcan pe o masă
buton-print buton-pinterest

Rețetă socată de casă (suc de soc)

Pregătește-ți socată de casă folosind doar câteva ingrediente dacă dorești să-ți faci o băutură răcoritoare tradițională cu un gust dulce-acrișor, puțin acidulată.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 12 porții
  • Categorie: Răcoritoare
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

3L apă.

200-300g zahăr sau după gust.

6-7 flori de soc.

2-3 lămâi mari.

50-75ml suc de lămâie.

un borcan sau o carafă de 4L-4,5L.

Mod de preparare:

  1. Începe prin a curăța, spăla și zvânta florile de soc. Rupe jos „picioarele verzi ale florilor de soc deoarece ele dau un gust amărui preparatului.
  2. Spală lămâile, una o vei folosi pentru stors iar alta va trebui să o tai felii subțiri.
  3. Într-un vas, puneți zahărul iar peste el puneți apă. Amestecați cât să dizolvați puțin zahărul.
  4. Într-un borcan sau carafă de 4L-4,5L, puneți florile de soc, amestecul de zahăr și apă, zeama de lămâie, feliile de lămâie și umple borcanul cu apă rece. Amestecă totul foarte bine, acoperă borcanul cu o farfurie și lasă-l la temperatura camerei la soare 2-3 zile. Trebuie amestecat în fiecare zi, dacă doriți să fie și mai acidulată puteți să o lăsați și mai mult de 2-3 zile la soare în bucătărie.
  5. Strecoară sucul și lasă-l la frigider, se poate servi imediat ce a fost strecurat dar gustul este unul mai bun atunci când sucul este rece.

Note

Opțional pentru a grăbi fermentația puteți să adăugați 3g de drojdie.

Puteți să adăugați stafide pentru a crește aciditatea sucului.

Pentru a adăuga socatei o notă proaspătă, poți să adaugi și câteva frunze de mentă sau busuioc înainte de a o lăsa la fermentat.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100ml
  • Calorii: 60kcal
  • Zahăr: 10g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 15g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 0
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star