
Rețetă must de struguri
Vrei să-ți pregătești de un must de struguri aromat și proaspăt preparat, dar nu ai timp pentru rețete complicate? Aceasta este o rețetă tradițională ușoară pentru care ai nevoie doar de două ingrediente.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 1 oră
- Timp Total: 1 oră 15 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Răcoritoare
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
1kg struguri negri.
250–300g zahăr +/- după gust.
Mod de preparare:
- Stoarce boabele de struguri și fierbe zeama la foc mic împreună cu zahărul timp de o oră. Îndepărtează mereu spuma care se formează deasupra.
- Lasă mustul să se răcească, apoi pune-l în sticle curate care se închid ermetic.
Note
El trebuie să aibă consistența unui sirop relativ gros și dulce.
Se poate consuma în timpul iernii cu sifon sau apă minerală.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 60kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 0
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.