Rețetă limoncello (lichior de lămâie)
Dacă dorești să-ți prepari propriul limoncello să știi că rețeta este una simplă, fără prea multe pretenții. Se poate servi musafirilor, face cadou, turna peste înghețată limita fiind imaginația.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 12 porții
- Categorie: Răcoritoare
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
5 lămâi (spălate și uscate)
1l de vodcă.
500–750g zahăr alb.
700ml apă clocotită.
Mod de preparare:
- Cu un cuțit curăță lămâile de coajă ca pe cartofi, ai grijă să fie doar coaja nu și miezul lămâii. Pune cojile într-un borcan mare și curat apoi peste ele toarnă vodca. Închide borcanul cu un capac etanș și lasă-l timp de o săptămână la macerat într-un loc umbros (cămară spre exemplu). Agită borcanul în fiecare zi 1-2 minute.
- Pune zahărul într-un vas mai mare iar peste el toarnă 700ml de apă clocotită și amestecă până când zahărul s-a dizolvat. Toarnă siropul în borcan, închide-l bine și mai lasă-l încă o săptămână. Nu uita ca în fiecare zi să îl agiți 1-2 minute.
- Când a trecut săptămâna, strecoară lichiorul și depozitează-l unde dorești.
Note
Opțional, atunci când strecori lichiorul poți să adaugi câteva coji de lămâie în fiecare sticlă și mentă.
Poți să înlocuiești lămâile cu lime.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 300kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 60g
- Fibre: 0
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.