Rețetă ceai de ceapă
Pregătește-ți ceai de ceapă dacă ești în căutarea unui ceai pentru răceală. Este ușor de preparat, plin de antioxidanți cu proprietăți antiinflamatoare lucru care vă poate ajuta cu ameliorarea răcelii.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Răcoritoare
- Bucătărie: România
Ingrediente:
2–3 cepe mici sau 1 mare.
1l apă.
2–3 lingurițe cimbrișor uscat, lămâița, mentă sau tei.
zahăr după gust.
scorțișoară (opțional).
Mod de preparare:
- Îndepărtează doar coaja murdară de pe ceapă, restul de coajă se păstrează. Dacă cepele sunt mari, crestați-le sau tăiați-le deoarece așa vor fierbe mai repede.
- Puneți ceapa în apă și lăsați-o să fiarbă cel puțin 10-15 minute după ce a dat în clocot. Când ceaiul capătă o culoare frumoasă, arămie înseamnă că este gata.
- Adaugă la final cimbrișorul, menta, lămâița sau teiul (opțional scorțișoară), închide focul și acoperă ceainicul. Lăsați ceaiul să se odihnească măcar 5 minute, așa ingredientele pe care le-ați adăugat vor avea timp să se infuzeze. Filtrează ceaiul apoi servește.
Note
Dacă optați să adăugați miere în loc de zahăr, adăugați mierea doar când ceaiul este călduț spre rece.
Dacă ești răcit/ă, consumă acest ceai când este călduț, nu fierbinte. Dacă consumi ceaiul fierbinte îți va irita gâtul și mai tare.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 20kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0
- Fibre: 0
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.