Rețetă Aperol Spritz
Pregătește-ți Aperol Spritz dacă dorești să servești un cocktail clasic italian, renumit pentru gustul său echilibrat. Este ideal să îl servești în zilele călduroase de vară, ușor de preparat.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Răcoritoare
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
1 pahar de vin.
5–6 cuburi de gheață.
2 felii de portocală.
50–75ml Aperol.
60ml Prosseco.
25ml apă minerală (opțional).
coacăze roșii (opțional).
Mod de preparare:
- Spală portocala, taie două felii. Pune gheața, aperol, feliile de portocale, opțional coacăzele. Toarnă proseco, apa minerală și dacă dorești adaugă o crenguță de rozmarin. Servește.
Note
Feliile de portocală vor adăuga o notă fructată și proaspătă băuturii. Dacă dorești o aromă mai intensă de portocală, stoarce puțin suc de portocale în băutură.
Pentru o aromă mai puternică și amară, adaugă 75ml de Aperol, pentru un gust mai echilibrat poți opta pentru 50ml.
Prosecco este ingredientul principal al Aperol Spritz, asigură-te că alegi un Prosecco de calitate.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100ml
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 0
- Proteine: 0
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.