Print
ceai de urzică
buton-print buton-pinterest

Ceai de urzică

Pregătește-ți ceai de urzică comform acestei rețete ușoare. Este bogat în vitamine și minerale precum acid folic, vit. A/B/K, magneziu, zinc, calciu și fier.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: Ceai
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

250300ml apă.

urzici fresh sau uscate.

lămâie (opțional).

miere sau zahăr (opțional).

cuișoare sau ghimbir (opținoal).

Mod de preparare:

  1. Pune apă într-o oală sau ceainic apoi adaugă urzicile (să fie spălate dacă-s fresh). Fierbe ceaiul până când apa clocotește apoi oprește focul și lasă ceaiul 5-10 minute să se infuzeze.

Note

Poți să adaugi apă clocotită peste urzici, lași 5-10 min. să se infuzeze, strecori.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 250ml
  • Calorii: 0
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 0
  • Fibre: 0
  • Proteine: 0
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star