Salată de vinete
Salata de vinete este un preparat tradițional românesc ușor de făcut cu un gust ușor afumat și cu o textură cremoasă. Se servește în general ca aperitiv, fiind un preparat versatil care poate fi modificat cu ușurință.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 55 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Aperitive
- Bucătărie: Românească
Ingrediente:
2kg vinete
4 gălbenușuri
200ml ulei
1 ceapă
1 jumătate de lămâie
Mod de preparare:
- Spală și usucă vinetele, apoi înțeapă-le cu o furculiță sau un cuțit. Coace-le în cuptor sau pe grătar până când sunt moi și pielea se desprinde ușor. Lasă-le să se răcească.
- După ce s-au răcit, îndepărtează pielea și semințele. Pasează pulpa de vinete cu o furculiță sau un blender. Adaugă gălbenușurile și sarea, amestecă până ce se încorporează bine.
- Treptat, adaugă ulei de floarea soarelui în amestec, amestecând continuu până obții o consistență cremoasă. Adaugă și zeamă de lămâie după gust.
- Iar la final toacă ceapa mărunt și adaug-o în compoziție.
Note
În loc de ceapă poți folosi usturoi sau ambele.
Se poate orna cu ardei, roșii sau ridichi.
Puteți folosi maioneză din comerț, precum Hellmann’s.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 25kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0
- Grăsimi Sat: 0.18g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0
- Fibre: 3g
- Proteine: 0.98
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.