Print
salata de vinete intr-un bol
buton-print buton-pinterest

Salată de vinete

Salata de vinete este un preparat tradițional românesc ușor de făcut cu un gust ușor afumat și cu o textură cremoasă. Se servește în general ca aperitiv, fiind un preparat versatil care poate fi modificat cu ușurință.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 55 min
  • Porții: 5 porții
  • Categorie: Aperitive
  • Bucătărie: Românească

Ingrediente:

2kg vinete

4 gălbenușuri

200ml ulei

1 ceapă

1 jumătate de lămâie

Mod de preparare:

  1. Spală și usucă vinetele, apoi înțeapă-le cu o furculiță sau un cuțit. Coace-le în cuptor sau pe grătar până când sunt moi și pielea se desprinde ușor. Lasă-le să se răcească.
  2. După ce s-au răcit, îndepărtează pielea și semințele. Pasează pulpa de vinete cu o furculiță sau un blender. Adaugă gălbenușurile și sarea, amestecă până ce se încorporează bine.
  3. Treptat, adaugă ulei de floarea soarelui în amestec, amestecând continuu până obții o consistență cremoasă. Adaugă și zeamă de lămâie după gust.
  4. Iar la final toacă ceapa mărunt și adaug-o în compoziție.

Note

În loc de ceapă poți folosi usturoi sau ambele.

Se poate orna cu ardei, roșii sau ridichi.

Puteți folosi maioneză din comerț, precum Hellmann’s.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 25kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 0
  • Grăsimi Sat: 0.18g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 0
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 0.98
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star