Rețetă pateu de ciuperci
Pregătește-ți pateu de ciuperci foarte aromat folosind câteva ingrediente atent selectate. Rețeta este ușor de preparat și personalizat în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Aperitiv
- Bucătărie: European
Ingrediente:
250g unt.
1 ceapă albă sau roșie tocată mărunt.
2–3 căței de usturoi tocați mărunt.
2 crenguțe de cimbru sau cimbru uscat după gust.
30g hibri uscați, înmuiați, scurși și tocați (opțional).
250g ciuperci champignon tocate.
1/2 zeamă de lămâie.
2 linguri de coniac.
pătrunjel și tarhon după gust.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Topește 50g de unt într-o cratiță, călește ceapa până când se înmoaie. Adaugă usturoiul și cimbrul; prăjește-le aproximativ 1 minut.
- Adaugă ciupercile și amestecă astfel încât să fie acoperite cu unt. Prăjește-le la flacără mare aproximativ 5-8 minute până se înmoaie, toarnă coniacul și zeama de lămâie apoi mai gătește-le aproximativ 2-3 minute până se evaporă tot lichidul. Adaugă verdețurile, asezonează și lasă-le la răcit.
- Când s-au răcit, scoate cimbrul dacă ai folosit crenguțe apoi amestecă ciupercile cu untul rămas și transferă compoziția în forme ramekin de sufleu. Lasă-le la frigider până compoziția se întărește.
Note
Poți să le servești cu frunze de salată deasupra, salată verde și roșii.