Print
pateu de ciuperci
buton-print buton-pinterest

Rețetă pateu de ciuperci

Pregătește-ți pateu de ciuperci foarte aromat folosind câteva ingrediente atent selectate. Rețeta este ușor de preparat și personalizat în funcție de preferințe.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 25 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Aperitiv
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

250g unt.

1 ceapă albă sau roșie tocată mărunt.

23 căței de usturoi tocați mărunt.

2 crenguțe de cimbru sau cimbru uscat după gust.

30g hibri uscați, înmuiați, scurși și tocați (opțional).

250g ciuperci champignon tocate.

1/2 zeamă de lămâie.

2 linguri de coniac.

pătrunjel și tarhon după gust.

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Topește 50g de unt într-o cratiță, călește ceapa până când se înmoaie. Adaugă usturoiul și cimbrul; prăjește-le aproximativ 1 minut.
  2. Adaugă ciupercile și amestecă astfel încât să fie acoperite cu unt. Prăjește-le la flacără mare aproximativ 5-8 minute până se înmoaie, toarnă coniacul și zeama de lămâie apoi mai gătește-le aproximativ 2-3 minute până se evaporă tot lichidul. Adaugă verdețurile, asezonează și lasă-le la răcit.
  3. Când s-au răcit, scoate cimbrul dacă ai folosit crenguțe apoi amestecă ciupercile cu untul rămas și transferă compoziția în forme ramekin de sufleu. Lasă-le la frigider până compoziția se întărește.

Note

Poți să le servești cu frunze de salată deasupra, salată verde și roșii.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star