Print
paste cremoase cu pui într-o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă paste cremoase cu pui

Pregătește-ți niște paste cremoase cu pui și servește-le alături de un vin bun. Sosul este cremos și alături de restul ingredientelor vei avea parte de un preparat delicios numai bun de servit la cină.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 55 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

250g paste fusilli.

2-3 piept-uri de pui medii.

o ceapă albă medie.

un ardei roșu.

3 căței de usturoi.

4 lingurițe de unt.

4 linguri smântână.

40ml lapte.

o lingură făină.

o lingură pastă de roșii.

o ridichie albă (opțional).

sare, piper, cimbru, boia, ardei iute măcinat după gust.

Mod de preparare:

  1. Taie fiecare piept de pui în trei și asezonează-l cu sare, piper și boia. Pune pieptul de pui la prăjit într-o cratiță încăpătoare deoarece în ea vei pune și pastele.
  2. Prăjește puiul pe ambele părți, ocazional pune capacul să se pătrundă bine puiul. Când este gata, scoate-l într-o farfurie și lasă-l deoparte.
  3. Taie ardeiul fâșii, ridichea rondele, ceapa și usturoiul mai mărunt și pune în cratiță 4 lingurițe de unt la foc mic. Călește legumele cu o linguriță de pastă de roșii până când devin moi sau se caramelizează.
  4. Când legumele s-au caramelizat sau înmuiat, pune-le într-un blender și mixează-le până devin pastă.
  5. Într-un bol pune smântâna, laptele și făina apoi amestecă bine cu un tel. Pune cratița la foc mic, adaugă pasta făcută în blender în cratiță și treptat răntașul din bol, amestecă continuu.
  6. Pune pastele la fiert, pe parcurs ce sosul fierbe adaugă un polonic sau două din apa de la paste și lasă să se reducă apa. Asezonează cu sare, piper, cimbru și ardei măcinat.
  7. Taie puiul cubulețe și adaugă-l în sos 5 minute. Când pastele sunt gata, stoarce-le și adaugă-le în cratiță. Amestecă bine apoi mai lasă-le 10-15 minute sub capac să se imbine pastele cu sosul.

Note

Dacă nu vă place ridichea în general, puteți să nu o adăugați.

În general grana padano este un cașcaval care se combină bine cu acest preparat.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 1g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 6g
  • Grăsimi Sat: 3g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 15g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 10g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star