
Rețetă pastă de conopidă
Pregătește pastă de conopidă conform rețetei originale. Poți să o servești alături de mesele principale care conțin carne sau pe un platou ca aperitiv.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 10 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
600g conopidă.
100ml maioneză normală sau vegetală 286.
100g tofu răzuit sau orice altă brânză.
mărar tocat după gust.
sare și piper după gust.
2–3 căței de usturoi (opțional).
2 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui.
1 lingură suc de lămâie (opțional).
1 lingură de pastă tahini (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță și fierbe conopida în apă foarte puțin sărată (cu 1-2 linguri de sare) aproximativ 15-20 de minute sau până când devine moale. Strecoară conopida și las-o să se răcească. Pune toate ingredientele + cele opționale dacă dorești în blender și mixează până când obții o pastă fină și netedă. Servește.
Note
Puteți adăuga ierburi sau mirodenii diferite pentru a varia gustul pastei.
Dacă nu doriți să fierbeți conopida, o puteți coace în cuptor.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 130kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 5g
- Proteine: 6g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.