Print
pasta de conopida într-o sosieră
buton-print buton-pinterest

Rețetă pastă de conopidă

Pregătește pastă de conopidă conform rețetei originale. Poți să o servești alături de mesele principale care conțin carne sau pe un platou ca aperitiv.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 20 min
  • Timp Total: 30 min
  • Porții: 10 porții
  • Categorie: La borcan
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

600g conopidă.

100ml maioneză normală sau vegetală 286.

100g tofu răzuit sau orice altă brânză.

mărar tocat după gust.

sare și piper după gust.

23 căței de usturoi (opțional).

2 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui.

1 lingură suc de lămâie (opțional).

1 lingură de pastă tahini (opțional).

Mod de preparare:

  1. Curăță și fierbe conopida în apă foarte puțin sărată (cu 1-2 linguri de sare) aproximativ 15-20 de minute sau până când devine moale. Strecoară conopida și las-o să se răcească. Pune toate ingredientele + cele opționale dacă dorești în blender și mixează până când obții o pastă fină și netedă. Servește.

Note

Puteți adăuga ierburi sau mirodenii diferite pentru a varia gustul pastei.

Dacă nu doriți să fierbeți conopida, o puteți coace în cuptor.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 130kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 15g
  • Fibre: 5g
  • Proteine: 6g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star