Rețetă ouă umplute cu pastă de pește
Pregătește pentru platoul tău ouă umplute cu pastă de pește, ușor de preparat și sațioase. Frunzele de salată verde sau spanac vor aduce contrast platoului tău și un plus de prospețime.
- Timp Preparare: 25 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Aperitive
- Bucătărie: Europeană.
Ingrediente:
6 ouă.
50g unt.
1 linguriță pastă de pește (anchois).
câteva frunze de salată verde / spanac.
puțină zeamă de lămâie.
pătrunjel, busuioc, arpagic (opțional).
sare după gust (opțional).
Mod de preparare:
- Fierbe ouăle tare. După ce s-au răcit, curăță-le și taie-le în lung. Scoate cu grijă gălbenușurile fără ca albușul să se rupă.
- Pune gălbenușurile într-un castron, adaugă untul, pasta de pește, puțină zeamă de la o lămâie, sarea și amestecă (tel/mixer) totul bine până obții o pastă omogenă. Umple albușurile, așează-le pe o farfurie și de jur împrejur pune salata/spanacul.
Note
Poți să servești ouăle umplute cu pastă de pește alături de pâine prăjită sau cartofi prăjiți.