Rețetă ouă cu maioneză
Gătește ouă cu maioneză și servește-le ca antreu, garnitură sau ca masă principală. Sunt ușor de preparat, poți să le personalizezi în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Aperitiv
- Bucătărie: European
Ingrediente:
6 ouă.
2–3 măsline sau salată verde, spanac, ardei gras, ceapă verde.
Ingrediente de adăugat în maioneză:
1 lingură de smântână.
pătrunjel tocat după gust (opțional).
Mod de preparare:
- Poți să-ți prepari singur/ă maioneza, eu am folosit una din comerț deoarece nu am mai vrut să pierd timpul. Așadar, în maioneză adaugă 1 lingură de smântână, amestecă bine apoi las-o deoparte. Dacă dorești poți să adaugi și pătrunjel tocat în ea.
- Fierbe ouăle bine (aprox 8-10 min), decojește-le când s-au răcit apoi taie-le în două pe lung. Așează-le pe o farfurie cu gălbenușurile în jos, adaugă peste ele maioneză. Poți să le decorezi cu salată verde, ceapă verde, măsline sau pătrunjel dacă nu l-ai adăugat în sosul de maioneză.
Note
Recomand să adaugați condimente proaspete pentru un plus de savoare.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 20g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 0
- Proteine: 12g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.